Energetikai fejlesztés Fonyódon

Csökken a fonyódi kollégium épületének energiafelhasználása egy nemrégiben kezdődött energetikai fejlesztés nyomán. Az épületet használó Somogy Megyei Kormányhivatal pályázott sikeresen a fejlesztésre- írja Fonyód Város honlapja. A beruházás részeként a homlokzati falazatok, a padlásfödém, a lapostető és a pincefödém szigetelése, a nyílászárók cseréje és napelemes rendszer telepítése történik meg.

A pályázat 1,2 milliárd Ft vissza nem térítendő európai uniós forrást biztosított a Kormányhivatalnak, ebből összesen 18 db épület, köztük a Kollégium energetikai felújítását, korszerűsítését végzik el. A korszerűsítéstől a kormányhivatali középületek éves elsődleges energiafogyasztásának csökkenését, a megújuló energiaforrásokból előállított energiamennyiség növekedését és az éves fűtési költség minimalizálását várják.

A fejlesztéssel érintett épületeket a megye lakosságának jelentős hányada látogatja ügyintézési céllal, az energiahatékonyság javítását szolgáló beruházás egyben támogatja a helyi társadalom klímatudatosságának erősítését, népszerűsíti a környezettudatos gondolkodást is.