Emlékplakettet kaphatnak a Veszprém megye védelméért legtöbbet tevők

„Veszprém Megye Védelméért” emlékplakett elismerést alapított a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság legutóbbi, pápai ülésén. Az elismerést azok a természetes és jogi személyek, illetve szervezetek kaphatják meg, akik vagy amelyek kiemelkedően teljesítenek a megye védelmi feladatainak ellátásában – tájékoztatta a hirbalaton.hu -t a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

Az elismerés adományozására a megyei védelmi bizottság tagjai, állandó meghívottjai, a helyi védelmi bizottságok elnökei, valamint a Veszprém megyei települések polgármesterei tehetnek javaslatot minden év szeptember 15-ig. A beérkezett javaslatok alapján a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnöke dönt az elismerés odaítéléséről.

A védelmi igazgatás területén tevékenykedő szervek, szervezetek, személyek több esetben a normál jogrend időszakában is nehéz körülmények között teljesítik feladataikat. A különleges jogrend időszakára „békeidőben” kell felkészülni, ez pedig többletmunkát, áldozatvállalást követel a megyei védelmi igazgatásban, honvédelemben dolgozóktól. Ezt az áldozatvállalást ismerné el a „Veszprém Megye Védelméért” emlékplakett – közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal.