Emiatt zuhanhatott a Balatonba a rendőrségi helikopter (index.hu)

Gyakorlat közben lezuhant egy MD 500E típusú rendőrségi helikopter Balatonszéplak közelében csütörtökön délután. Az Index stábja levideózta, miként emelték ki a Balatonból még az este folyamán a helikoptert a vízből, valamint egy szakértőt is megszólaltatott az ügyben.

Emiatt zuhanhatott a Balatonba a rendőrségi helikopter

A lezuhant helikopter kiemelése (Fotó: Index.hu)

 

A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki. A balesetnek nem volt súlyos sérültje, a rendőrség vizsgálja az ügy körülményeit – derült ki az ORFK korábbi közleményéből.

Az Index videós stábja a baleset után, késő délután a helyszínre érkezett. Videóján látható, hogy miként emelték ki a vízből a helikoptert. Először egy markolóval ellátott hajó, a Sió közelítette meg a helikoptert. Onnan merültek alá a Katasztrófavédelem búvárai, akik egy felfúvódó anyag segítségével hozták a felszínre a járművet. A kiemelés este 19.00 körül kezdődött meg, és 19.20-ra sikeresen lezajlott.

A zuhanásról készült videó alapján egy szakértő úgy véli, hogy valószínűleg a helikopter hátsó rotorjának meghibásodása okozhatta a problémát.

A pontos okot persze a hivatalos vizsgálat állapítja meg, amely már meg is kezdődött – írja az Index.hu.

.

A vízbe ugrálást gyakorolhatták a rendőrök

sonline.hu-n a napokban megjelent hír szerint: „Hogy minden helyzetben a megfelelő döntést tudják velük meghozni a Készenléti Rendőrség (KR) pilótái, rendszeresen gyakorlatozniuk kell. A héten is ilyen tréning zajlik a Balatonnál” .