Emelkednek az esetszámok – Tapolca szigorít (veol.hu)

A járvány emelkedő esetszámai miatt a polgármester tanácskozott az önkormányzati képviselő-testület tagjaival és az egészségügyi szakemberekkel arról, hogy milyen helyi védelmi intézkedésekre van szükség a járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

Döntés született arról, hogy november elsejétől az óvodákban és bölcsődében újra kötelező legyen a maszkhasználat a dolgozóknak, a gyermekeknek a kézfertőtlenítés, a szülők pedig csak az intézmény bejáratáig mehetnek – írja a veol.hu.

A helyi szociális intézményekben látogatási tilalom lesz, a könyvtárban és a moziban maszkot kell viselni, és kötelező lesz a kézfertőtlenítés. A moziban a nézők között egy üres széket szabadon kell hagyni.

A rendezvénycsarnokban csak az edzések résztvevői tartózkodhatnak maszk nélkül, mindenki másnak kötelező lesz a maszk viselése. A piac épületében is kötelező lesz a maszkviselés, de ott novemberben egy hét türelmi időt kapnak a vásárlók és az árusok.

A helyi autóbuszjáratokon is hordani kell majd az orr-száj maszkot. Az iskolákban, kereskedelmi egységekben ajánlják a maszk viselését, a beltéri városi rendezvények csak maszkban, illetve kizárólag érvényes védettségi kártyával, oltási igazolvánnyal lesznek látogathatók.