Emelkedett az átlagpontszám a Georgikonon (TV Keszthely)

Továbbra is Georgikon Zala megye legnagyobb felsőoktatási kampusza. Az aktuális felvételi eljárásban minden meghirdetett szakon meghaladta a keszthelyi kampusz azt a minimális jelentkezési számot, amit az egyetem kikötött. Szeptemberben alap-, mester- és felsőfokú szakképesítések is kezdődnek a 225 éves Georgikonon.

 

208 hallgatót vettek fel Georgikonra. Ennyi gólya kezdheti meg szeptemberben a felsőfokú tanulmányait. Idén újra elindul az állattenyésztő alapképzési szak, nagy létszámban lesznek hallgatók a mezőgazdasági mérnök alapszakon, a legnépszerűbb a gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzés volt. A felvételizők átlagpontszáma emelkedett az elmúlt évhez képest – tudósít a TV Keszthely.

Dr. Lukács Gábor általános campus-főigazgató helyettes elmondta: az idei évben a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem valamennyi kampuszára és nagyon sok képzésére jellemző az a tendencia, hogy a beérkező hallgatók pontszáma jóval magasabb, mint azt a korábbi években megszokták. Nagyon ritka a keszthelyi szakoknál az, hogy a minimum pontszámon kerülnek be a hallgatók, tehát ez a 280-281 pont.

A felsőfokú szakképesítések keretében ménesgazda, szőlész-borász és mezőgazdasági szakokat indítanak még Keszthelyen. A kertészmérnök alapképzés levelező formában zajlik majd, természetvédelmi mérnököket is képeznek szeptembertől. A mester szakok közül a növényorvosi- és takarmánybiztonsági mérnöki szakokra is elég hallgató jelentkezett.

Aki nem került be egyik megjelölt szakra sem, az augusztus 5-ig pótfelvételizhet. A felvi.hu oldalon keresztül kell jelentkezni, fontos, hogy csak egy képzés jelölhető meg. A pótfelvételizőknek azt javasolják, hogy érdeklődjenek a Georgikonon.