Emelettel bővül a rendelőintézet (balatonfured.hu)

60 millió forintos uniós támogatás révén új emelettel bővül a városi rendelőintézet. Korszerűbb körülmények között működhet tovább a védőnői szolgálat és javul az ügyeleti ellátás színvonala is.

A Rendelőintézet kiemelt helyet foglal el a városi és a térségi egészségügyi alapellátásban fejlesztése ezért mindenképp indokolt. A projekt keretében új emeletet kap a Rendelőintézet, ide költözik majd a védőnői szolgálat.

A védőnői körzetek Balatonfüreden a teljes korosztályos ellátást lefedik, jelenleg azonban a a hét fős szolgálatnak mindössze másfél szoba áll rendelkezésre, amely a jelentős zsúfoltságon túl egyéb problémákat is felvet. A jelenlegi munkakörülmények nehezítik a szakmai munkát, az egészségügyi személyzet nem tudja megteremteni azt az intim légkört, amely szükséges egy terhes-, vagy gyermekét egyedül nevelő, támogatásra szoruló anya ellátására.

Az uniós támogatás segítségével az önkormányzat egy korszerű környezetet alakít majd ki a 100 négyzetméteres új védőnői blokk megépítésével, egyúttal az ügyeleti ellátás színvonala is javul a városban. A projekt keretében egy gépjárművet is beszereznek, így a jövőben a külső helyszíneken történő szolgáltatás is elérhető lesz. A gépjármű megfelelő tárolásához, a Rendelőintézethez tartozó udvar átépítésével, a meglévő rossz állapotú garázs elbontásával, egy méretében is nagyobb, két gépkocsi befogadására alkalmas garázs épül, illetve a kerékpárral közlekedők számára is kialakítanak egy fedett tárolót a főbejárat közelében. A beruházás részeként napelemes rendszert is telepítenek az intézet tetejére.