Embert próbáló éveken van túl Hévíz a polgármester szerint (zaol.hu)

Az önkormányzat intézményei, az önkormányzati tulajdonú cégek és a polgármesteri hivatal dolgozóinak tartott újévköszöntő fogadást kedden a hévízi önkormányzat a városháza dísztermében. Az ünnepi eseményen százötven meghívottat láttak vendégül.

Ekkora körben még soha nem gyűltünk össze – fogalmazott Papp Gábor polgármester, felidézve: a járvány előtti évben egy-egy kötetlen beszélgetés erejéig külön-külön találkozott az egyes intézmények vezetőivel, munkatársaival, akkor született meg a gondolat: jó lenne ebből hagyományt teremteni. Aztán a Covid és negatív társadalmi-gazdasági hatásai lesöpörték az asztalról a terveket.  Embert próbáló éveken vagyunk túl. Mindannyian a saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy a járvány, majd a szomszédunkban kitört háború, a gazdasági nehézségek, a forráselvonások, a vendégek elmaradása nehéz helyzetbe hozták ezt a várost. Súlyos döntéseket kellett meghoznunk azért, hogy Hévíz gazdaságilag stabil helyzetben maradjon. Döntéseink erősen érintettek minden intézményt.

Papp Gábor hozzátette: biztosan valamennyi intézményvezető élénken emlékszik azokra a napokra, hetekre, amikor a lezárások idején kockás papír előtt ülve osztottak-szoroztak, vitáztak, tépelődtek, ki hogyan tud talpon maradni. Próbálták a legkevésbé fájó döntéseket meghozni.

A teljes cikk itt elolvasható.