Embert próbáló a forróság egyes balatoni büfék konyháiban (atv.hu)

Múlt héten már egy tized híján 29 fokosra melegedett a Balaton vizének hőmérséklete, ami a hétvégi viharos időben 25 fok körülire hűlt vissza. Az újra kezdődő hőségben azonban újra melegszik a víz.  A Balatonon egyébként eddig 31 fok volt a legmelegebb víz. 2003-ban és 2006-ban mérték ezt Siófoknál. Az ATV Híradó riportja.

 

Aki a vízben van, az azt mondja, hogy kibírható a hőség. Balatonfenyvesen nem volt telt ház a strandon. A hosszabb ideig itt levő nyaralók mellett sokan vannak, akik ha a munkájuk megengedi, akkor akár távolabbról is elugranak egyet csobbani a vízbe.

„Igyekszünk minél több időt tölteni a Balaton parton vagy víz közelében, mert bent a városban, Nagykanizsán lakunk mi és ott nagyon nehéz ebben az időben kibírni. Amint vége van a munkának vagy szabadnaposak vagyunk jövünk a gyerekekkel” – mondta az ATV Híradójának Tóthné Vágó Alexandra.

„Az az igazság, hogy azért kellett lejönnöm, mert a munka sem kellemes egy zárt helyen és úgy gondoltam, hogy hűsítek magamon egy kicsit így ebéd után, és ez a gyenge 29 fokos víz majdnem jó rá” – Dörnyei Gábor szintén igyekszik lehűteni magát.

A teljes cikk és a videós összeállítás itt elérhető.