Emberi csontmaradványokat találtak Szántódpuszta közelében – a lakosság segítségét kérik

Ismeretlen fiú, illetve férfi csontmaradványaira bukkantak a dél-balatoni Szántódpuszta közelében. Az elhunyt becsült életkora 10-18 év közötti, a halála az elmúlt két évtizeden belül következhetett be. Az emberi koponyacsont alapján rekonstruálták az emberi arc szilikon mintázatát. A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az azonosításhoz – áll a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. (Ez azonos a pár napja közölt esettel, amelyben még kislány csontmaradványairól írtak, de az elsődleges véleményt időközben felülírta a genetikai vizsgálat alapján készült szakértői vélemény – a szerk.)

Az emberi koponyacsont alapján rekonstruálták az emberi arc szilikon mintázatát (police.hu)

 

A Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözési eljárást folytat a 14060-157/61/2020.Kör. szám alatt ismeretlen férfi holttestrészek személyazonosságának megállapítása miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2019. december 16-án Szántódpuszta közelében ismeretlen személyazonosságú férfi csontmaradványait találták meg. Az elhunyt becsült életkora 10-18 év közötti, valamint a halál, a megtalálás időpontja előtti 20 éven belül következett be.

A rendőrség a hirbalaton.hu-val annyit közölt, hogy a csontlelet koponyacsont-darabból, pár fogból és bordából áll. Az elmúlt hónapokban megpróbálták az elhunyt személyt – már fiút keresve – beazonosítani a korábban eltűnt személyek esetét végigvizsgálva, de nem jártak sikerrel, ezért kérik a lakosság segítségét az ügyben.

A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki a leírás, vagy a fénykép alapján segíteni tud az elhunyt azonosításában, jelentkezzen a Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán a 8600 Siófok, Sió utca 12-20. szám alatt, vagy hívja a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-82-502-700-as telefonszámon, vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, továbbá a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.