Eltűnt, majd előkerült egy szörfös a Sajkodi-öböl környékén (onlinebalaton.hu)

A Sajkodi-öbölben szörföző baráti társaság tagjai kértek segítséget, mert egyik társuk eltűnt az erős szélben. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) vízimentői a helyszínre indultak, de közben a parton az egyik szolgálatból éppen hazafelé tartó vízimentő felvette az akkor már az út szélén stoppoló szörföst. 

Az onlinebalaton.hu-t tájékoztató VMSZ az eset kapcsán felhívja a szörfösök figyelmét arra, hogy – miközben kihasználják a sportolásra kitűnő időjárással érkező erős, alkalmanként viharos erejű szelet – figyeljenek saját biztonságukra.

Vízre csak megfelelő neoprén öltözetben és mentőmellényt használva szálljanak. Tartsanak maguknál feltöltött mobiltelefont vízhatlan tokban, melyre célszerű telepíteni a BALATONHELP szolgáltatást. Ennek használatával egy gomb nyomással kérhető segítség a vízimentőktől.

Fontos, hogy a szél irányára is tekintettel legyenek, és mindig annak irányával ellentétes partot válasszanak sportolásra. Északi szélben a déli, míg déli szélben az északi part közelében hódoljanak szenvedélyüknek, mert így elkerülhető, hogy baj esetén a tó közepe felé sodródjanak.