Eltűnt a kerítés, ismét ki lehet sétálni a csopaki mólóra

A csopaki mólóról a napokban eltűnt a kerítés, amivel a kikötőt megvásárló magántulajdonos tavaly lezárta. Az emberek azóta is jönnek-mennek, és örülnek, hogy újra lejuthatnak a Balatonhoz – számoltak be olvasóink. Mint arról korábban hírt adtunk, tavaly lezárta és többszöri felszólításra sem nyitotta meg Csopak mólóját az új tulajdonos, aki azzal a feltétellel vette meg a volt Bahart-kikötőt, hogy annak mólóját nem zárhatja el a közforgalom elől.

(ma készült olvasói fotó)

 

Ambrus Tibor, Csopak polgármestere a hirbalaton.hu megkeresésére elmondta, nagyon örül neki, hogy ismét szabadon megközelíthető a móló, és reméli, hogy ez így is marad az új tulajdonos által kötött szerződésnek megfelelően.

Tavaly egész nyáron kerítés zárta le a mólót, építkezésre hivatkozva, miközben a megvásárolt közpark két százaléka beépíthető, és azt már be is építette a Bahart a jelenleg is álló épülettel. (Ez az épület korábban pénztárként, váróként és mosdóként funkcionált.) Kívülről korábban annyi látszott, hogy a térköveket felszedték.

A polgármester ezzel kapcsolatban megjegyezte, sajnos a jogszabályok nem rögzítik,  hogy meddig tarthat egy építkezés, vagy egy térkövezés, de nem szeretné ha a helyi lakosok, üdülőtulajdonosok, vendégek, horgászok még egy nyáron ál el lennek zárva a mólótól.

Most kötéllel összekötött oszlopok jelzik, hol kezdődik az immár magánterületen lévő közpark. Az új térkövezés még nem történt meg, de a mólóhoz vezető út szélén murvakupacok, és pár térkő-köteg jelzi, hogy tervbe van véve. Az új tualjodnos a kikötőt is kotortatja, mélyíti – a helyiek beszámolói szerint.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Dömper Kft.-t is birtokló Abronits Róbert érdekeltségébe tartozó Sápi Major Kft. vette meg a kikötőt a kikiáltási ár 17-szereséért, 890 millió forintért tavaly előtt.

(április elsején készült olvasói fotók)