Eltévedt egy Balatonra tartó expresszvonat, 137 perces késéssel ért Fonyódra (iho.hu)

Kedd délelőtt a Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es vonat, az Ezüstpart expressz Érd-elágazásnál rossz irányba közlekedett tovább. A vonatnak itt Tárnok felé kellett volna haladnia, azonban maradt a 40a vonalon, majd Érd állomáson is áthaladva Százhalombattán állították meg – írja az iho.hu.

 

A MÁV-nál az a döntés született, hogy a Fonyódi vonat kerülővel megy tovább: Pusztaszabolcson és Börgöndön át jut el Székesfehérvárra, ahonnan már újra a 30-as vonalon folytathatja útját célállomása felé. Mivel a Pusztaszabolcs–Székesfehérvár vonalszakasz nincs villamosítva, a járat szergejes előfogatot kapott Százhalombattán: Dunai Finomító tartalékát, a 316-os Szergejt küldték a feladatra.

Az iho.hu nem hivatalos információja szerint a zavart az okozhatta, hogy a késett fürdősvonat az elsődleges tervekkel ellentétben mégis a Százhalombatta felé közlekedő személyvonat előtt közlekedett, az irányítás azonban nem változtatott a vágányutakon.

A Miskolc–Fonyód fürdős jelentős késéssel tempózik a Balaton partján (forrás: Vonatinfó)A Miskolc–Fonyód fürdős jelentős késéssel tempózik a Balaton partján (forrás: Vonatinfó)

Az iho.hu által közölt fenti ábra szerint az Ezüstpart expressz ma 137 perces késéssel érte el a végállomását, Fonyódot.