Első az országban: NépmesePont nyílt Keszthelyen (tvkeszthely.hu)

Az országban elsőként Keszthelyen nyitotta meg kapuit a NépmesePont. A Goldmark Károly Művelődési Központ az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán nyert közel 80 millió forintot, ebből valósították meg a város új közösségi terét. A NépmesePont célja a magyar mesekincs népszerűsítése és a gyermekek kompetenciafejlesztése.

A legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenkinek kínál szórakozási lehetőséget a szombaton megnyílt NépmesePont. A Goldmark Károly Művelődési Központ különtermeiben Az égig érő fa meséje elevenedik meg, de varázstükrök, Óperenciás tenger és számos más izgalom is várja a gyerekeket.

Az új közösségi tér megnyitóján elhangzott, a NépmesePont nagyon fontos szerepet tölt be a város életében a jövőben. A tervek szerint óvodai és iskolai csoportoknak is kínál változatos programokat, de állandó nyitva tartással várja a családokat is. A projekt során fontos célkitűzés volt a Balaton megjelenítése is.

„Nagyon fontos az, hogy amikor elterveztük tavaly február-márciusban azt, hogy beadjuk ezt a pályázatot, akkor elsődlegesen az volt a célunk, hogy a Balaton mindenképpen jelenjen meg ebben a térben. A balatoni mondák, mert a Balatonról nagyon kevés népmesét tudunk eljátszani a gyerekekkel vagy megismertetni, viszont vannak gyönyörű mondáink. Ezeket a mondákat ugyanúgy el tudjuk játszani ebben a térben.” – tájékoztatott a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója. Csengei Ágota.

A NépmesePontban két állandó munkatárs is dolgozni fog azért, hogy az ide érkező gyerekek és felnőttek is jól érezzék magukat. Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke kiemelte, cél, hogy a mesepont kiemelt szerepet játsszon a családok életében a jövőben.

„Az én nagy vágyam az, hogy a NépmesePont az a hely legyen, mint ma nagyon sok gyorsétterem tud lenni, hogy a születésnapi zsúrokat vagy a kis köszöntőket, azokat ide hozzák, ide jöjjenek a gyerekek játszani, éljék meg azt, amit mi meg tudtunk élni néhány évtizeddel ezelőtt gyerekkorunkban, és amit merünk megint magunkénak vallani.” – tette hozzá az elnök.

A Keszthelyi TV híradása itt megnézhető.