Elrajtolt az IBCC Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (likebalaton.hu)

21 nemzet 231 csapata vesz részt a hatodik alkalommal megrendezett International Balaton Carp Cup (IBCC) küzdelmében. Még török és új-zélandi versenyzők is érkeztek, hogy megpróbáljanak minél több nagy súlyú pontyot horogra akasztani október 22. és 28. között, 140 óra alatt. A pecások számára közben a behúzós horgászatot nem tiltották meg a tavon.

Október 22-én déli 12 órakor rajtolt el a verseny, melynek központját a Club Tihany területén jelölték ki a szervezők. A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel szigorú előírásoknak megfelelően rendezik a nemzetközi eseményt, mindenki friss okirattal, 72 óránál nem régebbi SARS-CoV-2 teszteredménnyel bizonyította, hogy egészséges.

Szerdán az interneten élőben közvetített sorsoláson dőlt el, hogy a csapatok melyik szektorban, vagyis hol horgászhatnak. Az egész Balaton-part tulajdonképpen egy hatalmas, 200 km-es horgászpálya, ahol a három fős csapatok sátrat verve, éjjel-nappal lesik a gyönyörű pontyokat.
Az eredetileg áprilisra meghirdetett verseny során, a Balaton alacsony vízállása miatt 100 méterre megnövelték a behúzás lehetőségét, tehát az északi parton 450 méterre, a délin pedig 550 méterre lehet behúzni.

A teljes cikk itt elolvasható.