Elrajtolt a balatoni derbi (veol.hu)

Csopakon, a Balatoni Élményparkból startolt el csütörtökön reggel a háromnapos Balaton Bike Derby kerékpáros túraverseny. A Bikepacking Hungary csapata 350 kilométeres, extrém túrájára mind a 200 nevezési hely elkelt.

Ezt a versenyt először szervezte meg a Bikepacking csapata. Azt ígérték a nevezőknek előzetesen, hogy „érintjük a Balaton-felvidék legszebb pontjait, útba ejtjük a Kis-Balatont, és olyan helyeken tekerhetsz végig a déli parton, amelyekkel még garantáltan nem találkoztál. Csodaszép panorámák, végeláthatatlan szőlőültetvények, zseniális erdei utak, igazi örömbringázás egy egész hétvégén keresztül!” – tudósít a veol.hu.

Az egyesület három éve létezik, első évükben egy Budapestről Tokajig tartó túrát szerveztek, majd ezt kiegészítették tavaly egy olyan eseménnyel, ami átszeli egész Magyarországot, és az Őrségtől egészen Sátoraljaújhelyig tart 1200 kilométeren át. Coates Ádám, a Balaton Bike Derby szervezője elmondta: kétszáz nevezőben limitálták a rajthoz állók számát, de teltházas lett az esemény. A nevezők a szponzorok ajándékai mellett mást is kaptak. A szervező szerint extra az, hogy egy GPS-nyomkövetőn keresztül az egész túrát végigkövethetik a családtagok, barátok, szurkolók.

Nehéz volt, néha problémás a túraútvonal kijelölése, ami kompromisszumokkal sikerült leginkább. Előfordult, hogy nem az az útvonal jött össze, amit a szervezők szerettek volna, ám mindezek ellenére is nagy örömmel és büszkeséggel vállalják a 2021-es Balaton Bike Derbyt.