Elrajtol a Best of Balaton (bdpst24.hu)

Kilencedik alkalommal indult el idén a MOL Nagyon Balaton, amely száznál is több eseménnyel egymilliónál is több turistát vár idén a Balatonra. A hétfőn debütáló Best of Balaton produkció a MOL Nagyon Balaton „deklaráltan személyes” és ettől egyedi és izgalmas projektje. Az első évben 50 elismerésre méltó balatoni helyet, ügyet, személyt felvonultató listát 11 kurátor állította össze. Mától 50 napon át 50 riportfilm jelenik meg a Balaton idei legjobbjaival, a nyár végén pedig a MOL Nagyon Balaton velük indítja útjára a Balaton Ünnepét.

A Best of Balaton mától ötven napon át mutat be 1-1 riportfilmet, történetet, amelyekben a Balaton idei legjobbjait ismerhetjük meg. A filmek a MOL Nagyon Balaton és a Best of Balaton oldalán lesznek láthatók – írja a bdpst.24.hu.

„Az idei 50-es lista az az alap, amely minden évben újabb értékekkel, érdekességekkel, arcokkal, helyekkel, ügyekkel bővül. Azt várjuk a kurátoroktól, hogy járjanak nyitott szemmel a balatoni világban, és ha valamire felkapják a fejüket, arra a következő alkalommal hívják fel az őket és minket követők figyelmét. Vagyis az idei 50 legjobb jövőre is jelen lesz, aztán minden évben bővül néhány olyan jelöltekkel, akik és amik miatt ennyire szeretjük a Balatont.” 

– emelte ki Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton és a Best of Balaton alapítója.

A szervező VOLT Produkció a kezdeményezés mellett a Balatonra hangolódni vágyóknak egy külön összeállítást is készített, amely során keresik a Balaton legjobb dalát is! Ez a válogatás a MOL töltőállomásokon CD-n is megvásárolható, hamarosan pedig a közönség dönthet arról, hogy melyik minden idők legjobb balatoni dala.

Kilencedik alkalommal indul el a MOL Nagyon Balaton, amely küldetésének tekinti, hogy évről-évre csokorba gyűjtve mutassa be a Balaton legizgalmasabb, legszínvonalasabb produkcióit. Közel 100 balatoni eseményre egymilliónál is több vendéget várnak a tó környékére. A hagyományosnak mondható rendezvények között idén is szerepel a Paloznaki Jazzpiknik, a VeszprémFest, a Művészetek Völgye, a 10 nap Strand fesztivál, a B my Lake, a Kompkoncertek, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a Kultkikötő sorozat, az NN Ultrabalaton és a Balaton Piknik. A napokban megjelenő a Balaton Magazin gerincét idén a Best of Balaton adja, 100 oldalon neves szerzők mutatják be 2021 Balatonját.