Élő Adventi Kalendárium Várvölgyön (tvkeszthely.hu)

Idén Várvölgy is csatlakozott az Élő Adventi kalendárium programhoz. Minden este más és más utcában látható az ablakokban az aznapi dátum. A lakosság kreatív módon valósítja meg a kivilágított ablakokat és számokat. A programhoz a község testvértelepülése, Gelence is csatlakozott, így közösségi oldalaikon együtt osztják meg a kalendáriumi képeket – írja a tvkeszthely.hu.

Várvölgy először csatlakozott a kezdeményezéshez, a meghirdetést követően három nap alatt már el is keltek a számok a jelentkezők körében.

“Már régebb óta terveztem ezt a dolgot. Igazából egy alföldi barátom, Bordán község polgármesterénél láttam már több éven is ezt a programot meghirdetve. Most kapóra jött ez a járványügyi helyzet, hogy egyébként nem tudjuk megtartani a szokásos Mikulás-ünnepségünket, adventi programjainkat, közös karácsonyfa díszítést, karácsonyi ünnepséget, semmit, ezért legalább egy kis életet lehelünk így az adventi várakozásba” – mondta el Barcza Balázs polgármester.

Hozzátette, a lakosságnak is tetszik az ötlet. Minden nap közösségi oldalukon teszik közzé, hogy melyik utcában kell keresni az aznapi számot. Tapasztalatuk szerint többen jelzik vissza, hogy látták a kivilágított ablakokat és várják a következőt. De nem csak a község fényeit tekinthetik meg az érdeklődők, Várvölgy testvértelepülése, Gelence is csatlakozott a programhoz. Így minden nap elküldik egymásnak az ablakokról készült fényképeket, melyeket közösen osztanak meg közösségi oldalaikon.

A kidíszített ablakoknál délután 5 órakor kell a kivilágítást felkapcsolni. Ezt követően lehet megtalálni és megtekinteni az előző és az aktuális számokat is. Várvölgyön is több utcában kell keresni a kalendáriumi ablakokat. A Kossuth, a Temető és a Kisfaludy utcákban már biztosan megtalálhatóak a különböző számok. Ezek mellett a Templom-kert is ki van világítva, séta közben ezt is meg lehet tekinteni.

A TV Keszthely adása a várvölgyi Élő Adventi Kalendáriumról itt érhető el.