Elmosta az eső a Balaton-átevezést Zamárdiban (index.hu)

Nem jártak sikerrel azok, akik nekiindultak szombat reggel, hogy részt vegyenek a Hervis Balaton-átevezésen, a szervezőbizottság délelőtt arról határozott, hogy elhalasztja a viadalt – írja az index.hu. A szervezők közleménye szerint a versenyt augusztus 6-án pótolják, aki szeretne akkor rajthoz állni, annak a nevezési felület kedden újra megnyílik és lehetősége lesz ismét beneveznie az eseményre.

 

Az idén már kétnapos rendezvény fő eseménye a szombat 10 órás kezdésre kiírt átevezés volt, amelyet az elmúlt napokban reggel 8 órára hoztak előre, miután a szervezőbizottság egyeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálattal és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal.

A szándék tehát egyértelmű volt, a verseny megrendezése, ennek megfelelően reggel szép számban gyülekezett az indulni kívánó sereg a baljós felhők ellenére is – a rajt helyszíne tele volt csónakokkal, a parkoló pedig az ide érkezők autóival.

Igen ám, de az egyre zordabbá váló időjárás miatt a rajt időpontját folyamatosan csúsztatni kellett, kilenc órára megérkezett az eső is Zamárdiba, a szervezők pedig azt a tájékoztatást adták, hogy 10 óra körül lesz végleges döntés a versenyről.

Bár az eső kicsit lanyhulni látszott, ennek ellenére nem javult annyit az időjárás, hogy meg lehessen rendezni a viadalt.

A tervek szerint a versenyt a jövő hétvégén pótolják, akinek az időpont nem megfelelő, annak visszafizetik a nevezési díjat.

***

A szervezők bejelentése szerint, ahogy azt a nevezési feltételekben is jelezték, mindenkinek legkésőbb kedden 12 óráig visszautalják a nevezési díját.
A közlemény alapján az átvezetést – amelyet Zamárdiból Tihanyig és vissza rendeznek – egy hét múlva, augusztus 6-án pótolják, aki szeretne akkor rajthoz állni, annak a nevezési felület kedden újra megnyílik és lehetősége lesz ismét beneveznie az eseményre.