Élményekkel teli futást ígér a II. szigligeti félmaraton (mti)

Másodszor rendezik meg szeptember 16-án a Mapei szigligeti félmaratont, amelynek szervezői számos környezetvédelmi programmal is várják a “zöld” verseny napján a résztvevőket.

Keczán Pál főszervező a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az esemény tulajdonképpen a tavaszi tihanyi félmaraton őszi testvérversenye.

“Szeretnénk egy élményekkel teli futást nyújtani a Szigligetre ellátogatóknak” – fogalmazott a főszervező, aki hozzátette: a helyi strandról rajtoló futóverseny útvonala gyönyörű és egyben védett természeti környezetben halad, nagyrészt a Balaton parti kerékpárúton illetve közúton. A kétezer induló három táv, 6, 9, és 21 km közül választhat, de páros és trió kategóriában is lehet versenyezni.

“Versenyünknek van egy zöld üzenete is, ezért a mezőnyt egy hibrid autó vezeti fel, a résztvevőket ösztönöztük a közösségi autózás használatára, s ugyanakkor szelektív hulladékgyűjtés is zajlik majd a verseny ideje alatt” – mondta Keczán Pál, aki beszélt arról is, hogy jövő szombaton délelőtt 10 órától délután 6-ig a verseny nagyszínpadán az ultrafutás hazai és világszinten is kiemelkedő képviselőinek motivációs előadásait hallgathatják meg a résztvevők. Pódiumra lépnek többek között a belfasti világbajnokságon minden idők legjobb 24 órás idejével negyedik helyezést elért csapat tagjai, Csécsei Zoltán, Rudolf Tamás és Halama Levente, az Ironmum Túróczi Réka pedig arról beszél az irodistáknak “Hogyan menedzselt az idődet ahhoz, hogy beleférjen a sport?”

Elhangzott még, hogy a szervezők a közösségi oldalukon megszavaztatták, melyik legyen a verseny hivatalos futócipője, s a győztes a Saucony Guide 10-ese lett, amelyből a férfi és női abszolút kategória győztese is kap majd egy párat.