Elmarad a szombati Balaton-átevezés

Az időjárás ismét közbeszólt, a szeptember 9-re meghirdetett MOL Balaton-átevezés a szombatra jósolt erős szélviszonyok miatt elmarad – olvashatzó az esemény facebook oldalán.

 

“A terveinkből azonban nem engedünk: 2018-ban „kisütjük” nektek az egyedülálló versenyt és a lángost is!
Ami késik, nem múlik! Mindössze egy esztendőt kell várni arra, hogy vízre tehessük, tehessétek hajóitokat, az outriggereket, a SUP-okat, a sárkányokat, kajakokat és kenukat a Balaton-átevezésen. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján és a Balatoni Vízirendészet javaslatára ugyanis a verseny szervezőbizottsága úgy határozott: nem rendezi meg a szeptember 9-re tervezett Fonyód és Badacsony között zajló MOL Balaton-átevezést. Az időjárási előrejelzések alapján szombaton a térségben erős szél várható, amely nem teszi lehetővé a verseny biztonságos lebonyolítását. Az esemény tehát most hétvégén elmarad, a már befizetett nevezési díjak visszafizetésre kerülnek.
Bízunk benne, hogy sem az egyedülálló kihívásról, sem a remek vízi kalandról és a friss lángosról sem mondtatok le, s jövőre minél nagyobb létszámban találkozunk majd a fonyódi rajtnál.
További információt a www.balatonatevezes.hu weboldalon olvashattok.
Ne feledjétek: A lángos még mindig odaát van!” – ” – írták a szervezők.

– A várható erős szél miatt marad el az eredetileg augusztus 12-ére tervezett, majd szeptember 9-re halasztott MOL Balaton-átevezés Fonyód és Badacsony között – tájékoztatta Vaskuti Máté főszervező az MTI-t.

Közlése szerint csütörtökön délben hozták meg a döntést az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján. Eszerint nem lesz rossz az időjárás szombaton, de az erős, és kedvezőtlen irányból fújó szél, valamint az ennek nyomán keletkező hullámzás miatt döntöttek a program elmaradásáról.

“Ahhoz képest, hogy először akartuk megrendezni, minden várakozást felülmúlt az érdeklődés a Balaton-átevezés iránt” – mondta a főszervező. Hozzátette: idén már nem kerülhet sor újabb halasztásra, de jövőre, több lehetséges időpont megjelölésével mindenképpen szeretnék megrendezni a regattát.

Beszámolója szerint a Fonyód és Badacsony között oda-vissza teljesítendő, 10,2 kilométeres táv megtételére a sárkányhajótól a gumicsónakig mindenféle vízi járművel készültek a jelentkezők. Az első időpontra mintegy ezer, a szeptemberire pedig 600 résztvevő jelentkezett 300 hajóval csak interneten, és ehhez jöttek volna a helyszíni nevezések.
A befizetett nevezési díjakat visszafizetik.