Elmarad a hagyományos szüreti fesztivál Balatonbogláron

E heti ülésén Balatonboglár városának önkormányzati testülete többségi szavazással úgy döntött, hogy a járványhelyzetre való tekintettel és az emberek biztonsága érdekében a 44. Boglári Szüreti Fesztivál megtartásához nem járul hozzá – közölték a szervezők. 

Hivatalosan is bejelentették a szervezők, hogy a 44-ik Bolgári Szüreti Fesztivál idén elmarad. Közleményükben azt írták: a mai napig mindent megtettek annak érdekében, hogy fesztivál valamilyen formában megvalósulhasson, ám a kialakult helyzet ezt napról-napra nehezebbé tette, ezért többször átalakították, újragondolták, a törvényi szabályoknak megfelelő formába próbálták helyezni a rendezvényt.

Tájékoztatásuk szerint ugyanakkor a város önkormányzati testülete úgy döntött, nem járul hozzá a rendezény megtartásához a járvány okozta helyzetben.

Sajnáljuk, hogy idén nem sikerül veletek találkozni, de nekünk is az emberek biztonsága a legfontosabb. Mi már a jövő évben gondolkodunk, megkezdjük annak előkészítő munkálatait, és reméljük, hogy jövőre találkozhatunk egy biztonságos és sikeres rendezvényen!

– fogalmaztak a közösségi oldalra feltöltött közleményben.