Ellopták a hóembert a keszthelyi piacról (fissítés: visszacsempészték)

Eltulajdonítottak egy hóembert ábrázoló adventi dekorációt a keszthelyi piacról. A térfigyelő kamerák rögzítették az esetet – adta hírül a tvkeszthely.hu.

Frissítés: több mint három nap elteltével visszacsempészték az eredeti helyére az eltűnt hóember-díszt, így elmarad a rendőrségi feljelentés – a tvkeszthely.hu tájékoztatása szerint.

 

Visszakerült a helyére a piacról ellopott hóember – tették közzé az örömteli hírt a Városi Piac facebook csatornáján. Reggel a helyére visszarögzítve találták az adventi dekorációt.

A piacfelügyelőség hétfőn közölte, hogy szombat este ellopták a figurát. A térfigyelő kamerák rögzítették az esetet. A piac munkatársai kérték, hogy juttassák vissza – akár névtelenül – a hóembert. A Karácsony szellemiségét is szem előtt tartva bíztak benne, hogy nem lesz szükség rendőrségi feljelentésre.

A közösségi oldalon felvetették, hogy kalandos élete miatt nevet kellene adni a Hóembernek, eddig olyan javaslatok érkeztek, mint a Hópofa, Latyak, Cidri, de a Lassie és a Wilson név is felmerült.