Nem ellopták, hanem „csak” leszerelték a Balaton első panoráma-hintáját (Frissített)

Néhány napja adták át a Balatonnál a Fonyód-Bélatelep vasútállomás mögötti homokos szabadstrandon azt a vízparti hintát, amelyet Bánki Károly, a 84 ezer követővel rendelkező Balatoni Értékmentés Facebook csoport adminisztrátora álmodott és valósított meg. Azóta sokan keresték fel, osztottak meg fotókat az új hintán való hintázásról és a pazar panorámáról. Mára a hinta eltűnt. Fonyód polgármestere a lopás miatti közfelháborodásra reagálva szerda délben kiírta a közösségi oldalára, hogy nem ellopták, hanem leszerelték a hintát, és keresik a megoldást egy biztonságosabb megoldásra.
(Fotó: Facebook/Balatoni Értékmentés)

 

Mint vérbeli Balaton rajongó és örökös civil aktivista folyamatosan azon töröm a fejem, hogy mivel tudom még jobban népszerűsíteni szeretett tavunkat, illetve hogyan lehet a legkisebb költséggel a legjobban szolgálni a közjót és a Balaton mindenkié szlogen szellemiségét

– mondta az átadást követően a Lelépő megkeresésére Bánki Károly ötletgazda, idézte a 24.hu.

Július 9-én délután a Balatoni értékmentés Facebook oldalán azt közölték, hogy a hinta eltűnt, vélelmezhetően ellopták, a köteleivel együtt.

A hinta elhelyezése és kialakítása tökéletes lehetőséget biztosított arra, hogy a látogatók megörökítsék a Balaton gyönyörű panorámáját és a naplementében fürdőző vizet.

Erdei Barnabás polgármester szerdán délben a következőt posztolta ki közösségi oldalán:

Tisztelt Fonyódiak!
Tájékoztatom Önöket, hogy a napokban egy hinta került a Bélatelepi strandra, mely ötlet Bánki Károlytól, a Balatoni Értékmentés facebook oldal tulajdonosától származott és amelyet magam is jó ötletnek tartok. Fontos leszögezni azonban, hogy egy hinta vagy bármilyen eszköz kihelyezésére számos szigorú szabály valamint engedélyezési eljárás vonatkozik. Nekünk a helyiek és az idelátogató vendégek biztonsága a legfontosabb, éppen ezért nem hagyhatjuk, hogy balesetveszélyes helyen maradjon a hinta. A hintát nem lopták el, hanem a strandüzemeltetővel és a vízimentővel egyetértésben leszereltük. Telefonon egyeztettem Bánki Károly ötletgazdával, akivel abban maradtunk, hogy közösen keresünk megoldást. Bízom benne, hogy mindenki számára megnyugtatóan rendeződni fog az ügy. Bármikor bizalommal forduljanak hozzám! Hajrá Fonyód!