Samsara kontra vadászok: a fesztivál győzött

Elkezdődhetett ma a Samsara Fesztivál a Siófok melletti Töreki határában, miután a szervezők megkapták a szakhatósági engedélyeket. A vasárnapig tartó jógafesztivál megrendezése két év után azért került veszélybe, mert a helyi vadásztársaság  aggályosnak tartotta a találkozót és minden eszközzel igyekezett megakadályozni azt.

Mint arról korábban a hirbalaton.hu is beszámolt a  vadászok úgy látják a Samsara több szempontból is problémás, mert szerintük a jógások és goások fesztiválja szeméthegyeket termel, a zsivaj pedig épp a szarvasbőgést megelőző hónapban riasztja el a környék vadjait a területről, a szervezők által ásott, kb. fél méter mély vízelvezető árok pedig a helyi rókaállományra különösen veszélyes. A fesztivál szervezői és résztvevői persze egészen máshogy látják, cáfolva egyebek közt a szeméthegyeket, mivel szerintük ez egy a természetközeliségben és a természeti értékek megőrzésében kifejezetten értéket látó résztvevőket vonzó rendezvény.

A szakhatóságok, ezek alapján pedig Siófok jegyzője is kiadta az engedélyt, így az esemény végül megkezdődhetett és vasárnapig különféle programokkal szórakoztatja a jelentős arányban külföldről érkező résztvevőket.

 

Az elmenyem.hu így ír a rendezvényről:

Pozitív energiák, pszichedelikus rezdülések, béke, egészség és együttlét hömpölyög be augusztus elején, egyedi fesztivál-formában Siófok, egészen pontosan a Töreki városrész mellé a jóga, a psytrance és a természet összefonódásából született Samsara Fesztiválon.

A technológiából, cégekből és marketingből ránk hajított világban szinte szokatlanul csendben és elegánsan kisarjadt rendezvény mindennemű felesleges üzleti sallang vagy zajos kampány nélkül indult neki az első évének, és a filozófiájához tökéletesen passzoló igényes programsorral áll a debütálás kapujában.

Jóga workshopok, előadók a psytrance, a világ- és alternatív zene megannyi ágáról. Sámánok, tanítók, lelki és testi gyógyítók teszik a Töreki melletti magánerdő világát az emberiség valamely korai bölcsőjéhez hasonlatossá, ahol a közösség és a pozitív együttlét a fő hajtóerő.

További részletek: