Elkezdődött a vonyarci Lidó strand fejlesztése

Sikeresen pályáztak, így a már több díjat és elismerést elnyerő Lidó strandot továbbfejleszthetik a Magyar Turisztikai ügynökség által kiírt, önerőt nem igénylő pályázatán nyert 50,5 millió forintos támogatásnak köszönhetően – a vonyarcvashegyi Tourinform iroda tájékoztatása szerint.

 

Az önkormányzat költségvetését nem terhelő beruházás során a strandhoz méltó színvonalú sétány építése kezdődik, mellyel a régi aszfalttal burkolt felület kerül lecserélésre, továbbá napozó stégrendszer, zárható kerékpártároló, valamint gyermekpancsoló is kialakításra kerül.

Emellett a strandi beléptető rendszer korszerűsítésére és modernizálására is megkezdődik, mely nagyban segíti a várakozási idő lecsökkentését, valamint plusz lehetőséget biztosít az online jegymegvásárlásra és a szállásadók részére is megteremti a strandi belépőjegyek értékesítését.

A zárható kerékpártároló kialakítása sportos strandként meghatározó jelentőségű, mivel a strand közvetlenül a Balatoni Bringa körút mellett fekszik, ezáltal a kerékpáros turizmus kedvelői biztonságban tudhatják sporteszközeiket. Az aktív kikapcsolódásra vágyók kipróbálhatják a túra kenukat,  mellyel tovább növekedik a sportolási lehetőségek köre strandon.

A munkálatok várható befejezése 2017. október 31. A következő nyáron a Lidó strand már megújulva várja a helyieket és a vendégeket.