Elkezdődött a siófoki Rózsakert megújítása (siofoki-hirek.hu)

A képviselő-testület döntése nyomán, pályázati pénz híján önerőből újítja meg Siófok, a vízpartján található Rózsakertet. Dr. Lengyel Róbert polgármester arról tájékoztatott: a felújítás elkezdődött. Az eredeti tervekhez képest némi csúszással, mert az első közbeszerzési eljárás során olyan magas összegű ajánlatok érkeztek e munkálatokra, hogy inkább újra kiírták a tendert. A 2. körben mintegy 13 millióval alacsonyabb összegű ajánlattal jelentkező kivitelezővel szerződött az önkormányzat, 93,5 millió forintra – írja a siofoki-hirek.hu.

.

Most az egy-egy északi szeles idő után bokáig érő vízzel telt, gödrökkel tarkított, gyöngykavicsos sétálók új burkolatot kapnak, megújul a közvilágítás, lesznek odaillő új padok és kukák, a wifi és a térfigyelő kamerák telepítéséhez szükséges alap-infrastruktúra is kiépítésre kerül – közölte a polgármester.

– Ha az időjárás is kedvező lesz, akár május elejére végezhetnek, azzal együtt, hogy a kivitelezés végső határideje június 15. Egyelőre idáig fogunk eljutni, de azt biztos, hogy a nyáron arra sétálók már valami mást, reményeim szerint szebbet, Siófokhoz méltóbbat fognak látni. Hogy aztán a 2. ütemre mikor tudunk újabb forintokat kiszorítani, avagy lesz-e lehetőségünk pályázni rá, az még egyelőre kérdéses.