Elkezdődött a hévízi termelői piac megújítása

271,5 millió forint európai uniós támogatás segítségével korszerűsödik a Hévíz piacának meglévő épülete, valamint egy új pavilon kialakításával az árusok és az ide érkező vendégek a mai kor elvárásainak megfelelő teret kapnak. Zöldfelületek kialakításával új közösségi tér jön létre, így a város kapujaként szolgáló piac tetszetős külsővel fogadja a vásárlókat – az önkormányzat tájékoztatása szerint.

 

A hévízi nagyparkoló közvetlen szomszédságában évek óta töretlen sikerrel működik a termelői piac, ahol a környékbeli kézművesek, őstermelők, gazdálkodók árulják termékeiket. Hévíz termelői piacának népszerűségét a kiváló minőségű áruinak köszönheti. A fejlesztés célja a piaci körülmények javítása, mind a megjelenés, mind a környezetrendezés tekintetében. A korszerűsítés és a városképhez illeszkedés megvalósítása a vásárlók – zömében Hévízen és közvetlen környékén megszálló, a gyógyhely szolgáltatásait igénybe vevők és helyi lakosok – számára is jelentős elégedettség növekedést eredményez, az igényes piaci környezet kialakítása a kereskedelemnek kedvez.

A projekt keretében a piac kapacitásait növeljük, egyrészt a terület rendezésével, másrészt a már jelenlévő árusok számára is rendezettebb körülményeket, jobb feltételeket biztosítunk. A közösségi terek kialakításával a piac zárva tartása esetén is használható terület alakul ki. A beruházással így hosszútávon biztosítható a helyi termelők megélhetését jelentő piac működése, a hazai és külföldi kereslet fenntartása.

„A Hévízi termelői piac megújítása a hagyományok jegyében” című projekt keretében egy új, többfunkciós használatot lehetővé tevő tér jön létre a városban, amely szervesen kapcsolódik a korábbi, belváros kialakítását célzó fejlesztésekhez és Hévíz város megújuló fejlesztéseihez.

A kivitelezési munkálatok megkezdődtek, a munkaterület átadása 2020. november 6-án megtörtént.

A Hévíz Város Önkormányzat 271 744 990 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Zöld város kialakítása című felhívás keretében.

A projektről bővebb információt a www.onkormanyzat.heviz.hu oldalon olvashatnak.