Elkezdődött a hévízi Széchenyi utca rekonstrukciója (zaol.hu)

Ivóvízvezeték-felújítással kezdődött meg Hévíz főutcájának felújítása.  A zalai fürdővárosban több hónapig tartanak majd a munkák.

“Az első munkálatokat három szakaszon végzik. Elsőként a Vörösmarty utca körforgalmától a Kossuth utcáig. A burkolat-felújítás előtt szükséges a közművek kiváltása, jelenleg ez a munkafolyamat zajlik. A napokban egy 150-es vezeték kiváltásán, rekonstrukcióján dolgozik a DRV, majd a későbbi szakaszokon a csatornának a cseréje is megtörténik. Összehangolt munkáról van szó, ami azt jelenti, hogy az útrekonstrukciót megelőzően a közművek is kiváltásra kerülnek. Nem csak a vízközművek, hanem a gázvezeték, a távközlési kábelek, csapadékvíz rendszer teljes kiépítése és a közterületi részek is rekonstrukció alá kerülnek.” – mondta a zaol.hu-nak Papp Gábor polgármester.

Hozzátette azt is, hogy a jelenlegi munkálatokat a DRV úgy ütemezi, hogy a vízellátásban csak a csomóponti cserék esetén lesz szükséges időnként rövid korlátozás. Erről a fogyasztókat minden esetben értesítik. A javítási munkák következménye lehet a nyomáscsökkenés, a zavarosabb víz megjelenése vagy az ideiglenes vízhiány. Ebben az esetben az üzemeltetőt kell értesíteni a 06-40-240-240-es telefonszámon.

Papp Gábor elmondása szerint az első szakaszon a munkálatok várhatóan november közepéig tartanak, a második rész – a Kossuth utcától a Petőfi utcáig – december közepéig készül el. A Kossuth utcától a Kölcsey utcáig tartó harmadik területen az időjárási körülményektől függően dolgoznak 2018-ban. A folyamatos közlekedést sáveltolással próbálja biztosítani az önkormányzat.