Elkészült a betlehem Vörsön

Négy nappal advent első vasárnapját megelőzően elkészült a vörsi betlehem a Somogy megyei település katolikus templomában. 12 önkéntes másfél héten át dolgozott a Jézus születését bemutató, több mint ötven négyzetméteres bibliai kép megalkotásán – mondta el a hirbalaton.hu-nak Papp Szabolcs, plébániai kormányzó.

Hatvankilencedik esztendeje építik meg Advent első vasárnapjára Európa legnagyobb beltéri betlehemét Vörsön. A kezdetekben mindössze néhány négyzetméteren felállított életkép mérete mára kicsivel meghaladja az ötven négyzetmétert, az alapterület azonban már nem növelhető tovább a templom adottságai miatt. A lényegi elemek a korábbi évekhez képest nem változtak, az építők a részletek komolyabb kimunkálására fordítottak nagyobb figyelmet – tudtuk meg Papp Szabolcstól.

Ma már a vörsi számít Európa legnagyobb templomi betlehemének. Advent időszakában ez igazi vonzerő a kis somogyi településnek, hiszen nemcsak az ország minden részéről, de a hátáron túlról is a csodájára járnak a látogatók.

December 3-án a helyi megyéspüspök, Varga László áldja meg az alkotást a Szent Márton tiszteletére állított templomban.

Az idei évben több fejlesztés is megvalósult a római katolikus templomban és környezetében. A hívek összefogásának eredményeként sikerült felújítani az orgonát és a templomkert is átváltozott. A munkálatok anyagi forrását adakozásból teremtették elő, illetve sok segítséget kaptak a helyi önkormányzattól.  A barokk kertet múlt szombaton adták át hivatalosan.