Elítélték a Balatonlellénél elfogott embercsempészt (sonline.hu)

Gyorsított eljárásban, az elfogásától számított 72 órán belül bíróság elé állította a Fonyódi Járási Ügyészség azt a 38 éves bolgár férfit, akit a somogyi rendőrök vasárnap éjszaka fogtak el Balatonlelle környékén, miközben az autójában négy menekültet szállított.

A vádlott február 21-én Röszkénél lépett be Magyarországra, majd Bács-Kiskun megyében, Jánoshalma térségében felvett az autójába négy, magukat szír állampolgárnak való férfit, akik irakiak és afgánok segítségével jutottak át a szerb-magyar határszakaszon – emlékeztet a sonline.hu.  A vádlott megállapodott a négy migránssal, hogy pénzért segítséget nyújt nekik abban, hogy bejussanak Ausztriába. A négy férfit az autójába ültette, és a Szeged-Tamási útvonalon Ausztriába indult velük, azonban az éjszakai órákban a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az M7-es autópályán, Balatonlelle térségében elfogták és őrizetbe vették a bolgár férfit.

A Fonyódi Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki, és 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre kiutasította az országból. Az ügyészség az ítélet súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést a kiutasítás tartamának felemelése miatt, mert a törvény szerint a kiszabott szabadságvesztés tartamának kétszeresét kellene kiszabnia a bíróságnak.