Elismerték a természet védelméért dolgozók munkáját

A Föld Napja alkalmából kaptak kitüntetéseket a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter Tóth Szabolcsnak Pro Natura Emlékplakettet, Csiszár Viktornak Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott.

Magyarországon minden egyes nap a “Föld Napja”, hiszen a szó egyszerre jelenti az élő bolygót, a szülőföldet, a megélhetés forrását: a termőföldet és az anyaföldet, a hazát – fogalmazott Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára a rendezvényen, Farmoson.

A Vízparti Élet Háza előtti rendezvényen Czerván György elmondta, hogy az Európai Uniós közös agrárpolitikájának középpontjába is a környezet- és természetvédelem került, ezért az Unió vezetői úgy döntöttek, hogy a közvetlen támogatások bizonyos százalékát kifejezetten az éghajlat és a környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra kell fordítani. Arról is beszélt, hogy a tájgazdálkodásban gyökerező magyar termelési hagyományok, a földhasználat, a mezőgazdasághoz kötődő ünnepek és népszokások évszázadok óta formálják a tájegységek arculatát.

A Föld Napja rendezvény megnyitása után V. Németh Zsolt és Czerván György Pro Natura díjakat és miniszteri okleveleket adott át.  Tóth Szabolcs, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság birtokügyi szakreferense, a Magas Természeti Értékű Területek koordinátora Pro Natura Emlékplakett vehetett át munkájának elismeréseként.  Csiszár László Viktornak, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerületvezetőjének munkáját Miniszteri Elismerő Oklevéllel jutalmazták.