Elismerést kapott az életmentő almádi rendőr (veol.hu)

Önkormányzati kitüntetést vehetett át Büki Zsolt rendőr százados, aki a minap életet mentett a Balatonnál.

Ahogyan arról a veol.hu beszámolt, július 23-án egy balatonalmádi hotel strandján mentették meg egy fürdőző életét. Az elismerést Bálint Sándor alpolgármester adta át. Kiemelte, az oklevéllel az önkormányzat elismerését és nagyrabecsülését fejezi ki Büki Zsoltnak az életmentésért. A rendőr százados Almádi várossá nyilvánításának harmincadik évfordulója alkalmából készült dísztárgyat is átvehetett az alpolgármestertől.

Büki Zsolt felidézte, a budatavai strandon teljesített szolgálatot szabadidejében vízimentő polgárőrként, amikor jelzést kaptak, hogy a szomszédos strandon kihúztak egy hölgyet a vízből. A segítségnyújtást a fürdőzők megkezdték, majd Büki Zsolt mellkasi kompresszióval folytatta az életmentést, és rövidesen a nő életjeleket adott. Ezután stabil oldalfekvésbe helyezték a nőt, akinek állapotát a mentők stabilizálták.

A századosnak – aki öt éve teljesít szolgálatot a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon – az önkormányzati kitüntetés mellett a megyei főkapitány is elismerést adott át a napokban.