Elismerés a Vad Balatonnak

Január utolsó napján a Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Fesztiválon Természetfilm kategóriában a Vad Balaton Kovács László-Zsigmond Vilmos díjat kapott. A díjat a Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája alapította.

Hat kategóriában díjazták a magyar operatőröket a második alkalommal megrendezett Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőrversenyen. A Vad Balaton című film fényképezéséért Mosonyi Szabolcs lett a természetfilm kategória győztese, ő kapta az NMHH Médiatanácsa által felajánlott háromszázezer forintot is.

Az alkotók a film közösségi oldalán mondtak köszönetet ekképpen: „Ezúton köszönjük a megtisztelő szakmai elismerést, a Médiatanácsnak mind a díj, mind pedig a film gyártásában nyújtott támogatását, és azt, hogy a Vad Balaton elkészülhetett a Magyar Média Mecenatúra Program keretében. Köszönjük a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak, hogy két évig járhattuk a “titkos ösvényeket”, hogy minél érdekesebb fajok kerüljenek lencsevégre. Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni mindazoknak a munkáját, akik a filmen dolgoztak, kiemelnénk közülük azokat az operatőtöket, akiknek a felvételei a filmet gazdagították: Gortva Attila, Olma Frigyes, Szabó D. Zoltán, Tóth Zsolt Marcell”.

Bagladi Erika és Mosonyi Szabolcs két évvel ezelőtt a hirbalaton.hu-nak mesélt a film készítéséről.