Zajlanak a Téli esték Balatonarácson

Újra Arácsra várják a Téli esték szervezői. A találkozókon mindig egy-egy érdekes előadást tartanak elsősorban a borkultúráról, de fontosnak tartják, ezért programba helyezték a helytörténeti témákat is. 

A Balatonfüred és környéke Borút Egyesület, valamint a Arácsi Seniorok Társaságának szervezésében tartott esteken zsíros kenyeret és finom borokat kínálnak a résztvevőknek az Arácsi Népházban és a Szent Benedek Középiskolában.

Ez immár az ötödik évad, amit elkezdtek Arácson – fogalmazott a Füred TV-nek Végh Endre a Balatonfüred és környéke Borút Egyesület elnöke. Hozzátette: decemberben két előadással is készülnek, az egyiken megismerhetik az érdeklődők Balatonarács rejtett kincseivel is. Az évet a már szokásos János-napi borszentelés zárja majd.

Lesz egy olyan előadás is, amelyen a szőlő és a bor a szívgyógyászatban betöltött szerepét ismerheti meg a közönség. De nem maradhat ki a sorozatból a Balatonnal kapcsolatos aktualitások megvitatása sem, így felkérték a Balatoni Limnológiai Intézet munkatársát is egy előadásra, mely a Balaton partjának jövőjéről szól majd.