Elindult az ezerarcú Badacsonytomaj program (veol.hu)

A város vezetése igyekszik bevonni a lakosságot a civil szervezeteken keresztül a döntéshozatali folyamatba, amit az önkormányzat végez. Badacsonytomajban lakossági fórumokon, fogadóórákon kérik ki a lakosság véleményét a legfontosabb kérdésekben.

Szeretnénk, ha a város biztonságos, élhető, szerethető, fejlődő település lenne – idézi Krisztin N László, a Badacsonytomaj polgármesterét a veol.hu. A településvezető kifejtette:  ezért elindították az Ezerarcú Badacsonytomaj programot, hiszen a városnak van annyi értéke, amitől bátran lehet ezerarcúnak nevezni. Ezek a kincsek mind megőrizendők, nem alárendelendők bizonyos céloknak, ezért dolgoznak az ezerarcúság megmaradásáért – tette hozzá. Sok konzultáció, egyeztetés, a lakossággal való találkozó kap hangsúlyt ezután is az önkormányzati munkában – fogalmazott.

A polgármester szerint fontos a stabil működés, szeretnék a folyamatban levő beruházásokat befejezni. Jelenleg a Halászkert parkolója és a felső bazársor melletti parkoló épül, nyárra elkészülnek. A terveink szerint a Fő utca és Hősök tere program ugyancsak elindul, ahhoz forrás kell, és máris elkezdhető. Előkészítés alatt áll továbbá a kálvária projekt – sorolta Krisztin N. László.

Hozzátette, hogy 2020 a virágzás éve a számmisztikusok szerint. Bízik benne, hogy a virágzás a városra is igaz lesz.