Elindult a szántódpusztai majorság felújítása

1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósul a majorsági épületek fejlesztésének és a látogatóközpont kialakításának első üteme – közölte közösségi oldalán a térség országgyűlési képviselője. 

A kormány Witzmann Mihály kérésének megfelelően további 290 millió forint hazai forrást biztosítson a beruházáshoz. A plusz támogatásnak köszönhetően az állam visszavásárolja a baloldali kormányok által eladott Ádám pincét, sor kerül a keresztistálló és a cselédházak tetőszerkezetének felújítására is – számolt be Facebook bejegyzésében a politikus.
A majorság valódi közösségi térként a szabadidő hasznos és kulturált eltöltésének lehetőségét biztosítja majd diákcsoportok, baráti társaságok, vagy éppen kiránduló családok számára. A megszépülő épületek, a vidéki állattartás, a lovas hagyományok és a régi mesterségek bemutatása mellett, a leendő piactér pedig a helyi termelők és kézművesek portékáinak értékesítésére, vagy akár a helyi alapanyagokból készített élelmiszerek megkóstolására biztosít majd lehetőséget.
Szántódpuszta fejlesztésével régi álmunk válik valóra! Biztos vagyok benne, hogy a fejlesztés méltó lesz a majorság történelmi múltjához, és jelentősen hozzájárul a balatoni és a somogyi térség turisztikai szolgáltatásainak bővítéséhez.
– zárta bejegyzését Witzmann Mihály.