Elindul a Jézuska Expressz Balatonfüreden (balatonfured.hu)

88 füredi gyermek kap karácsonyi ajándékot a Jézuska Expressz adományozási akció keretében. Egy füredi vállalkozó kezdeményezésére 56 szociálisan rászoruló helyi családot kerestek meg azzal a kéréssel, hogy írják le, a gyerekek milyen meglepetést szeretnének karácsonyra. Mindenki kívánsága teljesül.

A Jézuska Expressz karácsonyi adományozási akciót tavaly szervezték meg először, a gyűjtés egy füredi vállalkozó ötlete volt. Idén a balatonfüredi szociálisan rászoruló családokat, Holczer András alpolgármester közreműködésével, az önkormányzat illetve a helyi családsegítő központ kereste fel azzal a kéréssel, hogy a gyerekek írják le egy levélben, mit szeretnének kapni karácsonyra.

Az volt a cél, hogy mindenkinek legyen karácsonya. Dupla annyi gyereket tudunk ezúttal megajándékozni, mint tavaly. 1,8 millió forint értékben osztunk szét ajándékokat, nincs olyan kívánság, amit ne teljesítettünk volna. Tanulságos, hogy a családok szerények voltak, sok gyerek apróságokat kért. A több gyerekes családokban természetesen minden gyermeknek viszünk ajándékot – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére a gyűjtést kezdeményező füredi vállalkozó, Vogronics Katalin, akinek az akcióval nem titkolt szándéka az is, hogy közelebb hozza egymáshoz a helyi lakosokat és a nem itt élő, de a városhoz kötődő vállalkozókat illetve a visszatérő nyaralókat.

A gyerekek elsősorban játékokat és ruhákat kértek, de több elektronikai cikk, például telefon, laptop vagy játékkonzol is szerepelt a kívánságok között. A kezdeményezéshez mintegy ötven, a városhoz kötődő vagy itt élő magánszemély illetve cég csatlakozott. Az ajándékokat december 22-én viszik ki az érintett családoknak.