Elfújta a szél a csopaki fényjátékot

Az erős szél miatt elmarad a csopaki Csonkatoronynál vasárnap estére tervezett fényjáték.  Advent második vasárnapján gyönyörködhettek volna az érdeklődők a „Jelenések” című templomi lézerfény-koncert színeiben. Az elmaradt élményre december 22-ig kell várni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős szél miatt két megyére adott  ki másodfokú figyelmeztetést. Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében a legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 90 kilométeres sebességet.

Ahogyan arról a hirbalaton.hu korábban beszámolt, közel hatvan év után szólaltak meg újra a csopaki Csonkatorony új harangjai. Az eseményt összekötötték az első adventi gyertya meggyújtásával és a falu fényeinek felkapcsolásával.

Ambrus Tibor polgármester köszönetet mondott Szabó Jánosnak a kezdeményezésért, a Csopakért Közalapítványnak, a Baska családnak a Csopaki Művésztelep nyári festmény aukciójának megszervezéséért, valamint több magánszemélynek és vállalkozásoknak a közreműködést és az adományaikért. Megköszönte Rezgő Jenő vállalkozónak, aki a korabeli rajzok alapján rekonstruálta az egykori templom alakját.
Csopak lengyel testvér-települése, Myslenice 1 millió 200 ezer forinttal járult hozzá a harangok újraöntéséhez. A település polgármestere isrészt vett az ünnepélyes eseményen.