Elfogytak a jegyek az idei balatonfüredi Anna-bálra (balatonfured.hu)

Népzenei prímások versenye, a Magyar Állami Operaház műsorai, operagála, lovaskocsikázás a történelmi ménesekkel és az elmaradhatatlan szívhalászat – íme, az Anna-fesztivál kínálata. Az elmúlt évek alatt színes programjaival önálló arculatot kialakító fesztivál július 19-24. között újra élettel tölti meg a várost. A legjobb prímások zenélnek és világhírű operák részletei csendülnek fel.

 

Az egész hét az Anna-bál jegyében zajlik majd a városban. A július 23-án, szombaton rendezendő bál előtt tematikus városnéző sétákon lehet megismerkedni a bálhoz köthető történetekkel, anekdotákkal.

Krúdy Gyula novellája alapján, amelyben vízbe dobott férfi nevekkel feliratozott fa-szíveket kellett kihalászni a hölgyeknek a Balatonból, hogy megtudják ki lesz a báli táncpartnerük, idén is kifut a hajó fedélzetén a szép lányokkal. A szívhalászat romantikáját Kéri Kitty celebrálja majd.

A szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon a legjobb népzenei prímások adnak koncertet. Itt lesz a hagyományos Operagála, amelyen világhírű darabokból csendülnek fel részletek. Erkel, Verdi, Puccini, Rossini zenéje előtt egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel a Gyógy téren.

Az Anna-bál hagyományos báli menete ezúttal este fél nyolckor indul a Vaszary Villa kertjéből, a Blaha Lujza utcán keresztül az Anna Grand Hotelig. A báli helyszín idén bővül, a Gyógy téren egy 150 férőhelyes üvegsátor is várja a vendégeket, így minden korábbinál több vendég lesz a 197. Anna-bálon, amelyre már el is fogytak a jegyek.

A romantikusabb alkatok az Anna-bál estéjén az Anna-báli szépek mezőhegyesi, szilvásváradi és bábolnai ménesgazdaságok díszes fogatain sétakocsikázhatnak Balatonfüred belvárosában – közölték a város honlapján.