Harmadik nekifutásra elfogadta a BAHART Siófok jelöltjeit (siofoki-hirek.hu)

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) harmadik nekifutásra, a cég szeptember 3-i rendkívüli közgyűlésén Siófok főállású alpolgármesterét, Bardócziné dr. Molnár Anitát igazgatósági taggá, dr. Horváth Gábor Zénót pedig a felügyelő bizottság tagjává választotta – tájékoztatta dr. Lengyel Róbert polgármester a siofoki-hirek.hu-t.

 

Az előzményekről a városvezető azt írta: „Mint emlékezetes, a BAHART részvényesi többsége korábban két körben is elutasította Siófok város jelöltjeinek a befogadását a cég igazgatóságába, illetve felügyelő bizottságába. A második kör után az állami többségi részvényekkel szavazó Magyar Turisztikai Ügynökség vezetőjét írásban kerestem meg és kértem, hogy adjanak egyértelmű állásfoglalást, hogy a 3. körben teljesítik-e az egyébként szerződéses kötelezettségüket és befogadják-e jelöltjeinket, vagy sem. Tájékoztattam arról is, hogy az utóbbi esetben Siófok városa bírói útra tereli az ügyet, azaz nemes egyszerűséggel bepereljük a magyar államot. Guller Zoltán válaszában ez alkalommal együttműködési készségükről biztosított, így újra kezdeményeztem a rendkívüli BAHART közgyűlés összehívását és újra az előző körben elutasított jelölteket terjesztettem fel a képviselő-testületünk hozzájárulásával.”

Az augusztusi rendkívüli képviselő-testületi ülésen a négy fideszes képviselő nem támogatta a polgármester előterjesztését, azt csak a Becsülettel Siófokért Egyesület frakciója szavazta meg, az állam képviselője azonban harmadjára már együttműködött a várossal és a Bahart rendkívüli közgyűlésén elfogadták Siófok két jelöltjét – írja a siofoki-hirek.hu.