Életműdíj a horgásztársadalom érdekében végzett munkáért

Dr. Táncsics Aladár és Kővári Tibor kapta idén a  “Balatoni Horgászatért” életműdíjat. Az oklevelet és az azzal járó örökös balatoni horgászengedélyt a IV. Balatoni Horgászkonferencián adta át Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A díjjal a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. azoknak a munkáját ismeri el 2015 óta, akik sokat tettek a balatoni horgászat népszerűsítéséért, a horgászélet szervezéséért, a horgászifjúság oktatásáért.

Táncsics Aladár, a Bakony-Balaton Horgász Szövetség ügyvezető elnöke közel fél évszázada vállalt először szerepet a horgásztársadalom szervezésében, elvitathatatlan érdemeket szerzett a Balaton igazi horgászvízzé válásában, munkájával elősegítette a horgászlétszám jelentős növekedését. A horgászérdekeket szem előtt tartva működött közre az alapszabályok és szervezési szabályzatok kimunkálásában. Mindig szívügyének tekintette és tekinti ma is az ifjúság nevelését, a felnövekvő horgászgeneráció formálását – hangzott el a díjátadón.

Kővári Tibor alapító tagja, jelenleg elnök-helyettese a közel negyedszázados Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének, egyesületének a Peremartoni Horgászegyesületnek közel húsz éve elnöke. Nevéhez fűződik a balatonkenesei csónakkikötő tervének megszületése, melyet továbbvitt a hatósági engedélyezési eljárás lefolytatásától a megvalósításig.  Az idén hetven éves díjazott ma is aktív horgásza a Balatonnak