Életmű-díjat kapott a Katica Pékség vezetője, Gyenge Katalin (veol.hu)

Életmű-díjat vehetett át példamutató szakmai életútjáért Gyenge Katalin, a balatonkenesei Katica Pékség Kávé és Teaház vezetője Nagy István agrárminisztertől, a Magyar Pékszövetség ajánlására. Az átadásra a Magyar Pékszövetség éves őszi közgyűlésén került sor, a hévízi Danubius Health Spa Resort Hotelben rendezett ünnepségen, a hétvégén.

Az üzletasszony a Veszprémi Napló megkeresésére azt mondta, nagy megtiszteltetésnek tekinti a díjat, ami szerinte elsősorban a negyven éve tartó, mindig a maximumra törekvésnek, a kitűnő csapatnak köszönhető. Munkáját mindig hivatásnak tekintette, a hagyományok megőrzése mellett folyamatosan törekedett a megújulásra, az innovációra, amelyet kollégáival egyetértésben valósított meg.

Nagy István miniszter közösségi oldalán, az ünnepség kapcsán, ahol díjakat, elismeréseket adtak át, megjegyezte, „az Agrárminisztériumban kiemelt feladatunknak tekintjük az élelmiszeripar komplex fejlesztését és benne a sütőipar erősítését. Megvédjük a kiváló minőségű magyar kenyereinket, pékáruinkat az olcsóbb, gyengébb minőségűekkel szemben.

Megváltoztattuk a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait, mert szeretnénk, hogy a teljes kiőrlésű kenyér valóban teljes kiőrlésű legyen, a félbarna kenyér az előírt félfehér és rozslisztből készüljön, a rozskenyér ne csupán 30 százalék rozstartalommal rendelkezzen. Látjuk az egyes pékségek és élelmiszerláncok „becsalogató” stratégiáit is, épp ezért tiltjuk az önköltségi és a beszerzési ár alatti értékesítés tisztességtelen forgalmazói magatartását.” – fogalmazott a miniszter.