Életeszélyes kakaskodás az M7-esen (police.hu)

Életveszélyes szituációt teremtett egy kamionos az M7-es autópályán Balatonfenyvesnél, amikor korábbi közlekedési konfliktust követően ráhúzta a kormányt egy másik kamionosra- a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálatának tájékoztatása szerint.

 

Még csütörtökön, kora délután egy előzési helyzet során került konfliktusba a két járművezető. A megelőzött fél úgy döntött, hogy megleckézteti a másik sofőrt. A román férfi Budapest felé haladva az M7-es autópálya 160. kilométerszelvényében érte utol a járműszerelvényt, majd úgy váltott forgalmi sávot, hogy a mellette haladó járművezetőt hirtelen fékezésre és irányváltoztatásra kényszerítette. Az eset során anyagi kár és személyi sérülés nem történt.

A sértett később a segélyhívón keresztül segítséget kért, majd a feltételezett elkövetőt aznap este a biharkeresztesi rendőrök a Nagykereki Autópálya Határátkelőhelyen elfogták, majd átadtak a fonyódi nyomozóknak. A 46 éves férfit pénteken a Fonyódi Rendőrkapitányságon közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, amelynek során elismerte a bűncselekmény elkövetését.