Élesített kipufogók a lőtéren (vehir.hu)

 

Hétvégén ezúttal nem a hadgyakorlaté lesz a főszerep Jutaspusztán. A tavalyi jubileumi nagydíj után ugyanis immár huszonhatodik alkalommal látogat a hazai ralisport élmezőnye a királynék városába: Veszprémben rendezik az országos bajnokság ötödik fordulóját.

A strandolásnál „minimálisan” izgalmasabb programot is tartogat számunkra az előttünk álló hétvége: ugyanis immár 26. alkalommal fog otthont biztosítani a veszprémi megyeszékhely az országos rali bajnokságnak – írja a vehir.hu..

Azonban akár egy balatoni csobbanás után is beleférhet még az időnkbe a program, hiszen nemcsak szombaton, hanem vasárnap is felbőgnek majd városunkban a motorok: murvát szórva készülnek száguldani a versenyzők minden egyes bajnoki pontért. A megmérettetés idején természetesen szünetelni fog a hadgyakorlat a jutaspusztai lőtereken, ám az előrejelzések szerint – tovább színesítve a derbit – esőcseppek hullhatnak majd.

A tavalyi – jubileumi – versennyel ellentétben, viszont az idei esztendőben a hivatalos tesztfutamokat nem rendeznek. A versenyzőknek pályabejárásra pénteken 9.00 órától lesz lehetőségük.

A kvalifikáció szombaton lesz, vasárnap délelőtt pedig élesben is elrajtolnak a pilóták. Még aznap délután természetesen a befutóra és az ünnepélyes díjátadásra is sor kerül majd: ennek helyszíne pedig nem más, mint maga a szervizpark, a Veszprém Aréna lesz.

Érdekesség, hogy az ORC listavezető Dudás–Szabó páros az esélytelenek nyugalmával érkezik Veszprémbe, ugyanis a kettős R4-es Mitsubishijének erőforrása biztos nem készül el a megmérettetésre, így a duó kénytelen visszaülni a tavaly használt N csoportos Lancerbe – írja a veszpremrallye.net.

Az autósport szerelmesei a korábbi évekhez hasonlóan, továbbra is a Veszprém Rally hivatalos weboldalán  tájékozódhatnak a látogatható szakaszokról.