Elérték a viharok a Balaton térségét, a nap folyamán többször előfordulhatnak záporok, zivatarok (Időkép.hu)

Dörgéssel, villámlással, széllel és sok csapadékkal érkezett meg a hidegfront a Balaton térségébe csütörtök hajnalban. A legfrissebb előrejelzések szerint zivatarokkal, heves viharokkal telik a csütörtök. Hétvégére azonban már újra a napsütésé lesz a főszerep – az Időkép szerint.

 

Csütörtökön feltámadó északnyugati szélre, illetve többfelé kialakuló záporokra, zivatarokra kell számítanunk. Jégesővel, felhőszakadással, viharos széllökéssel kísért heves viharok alakulhatnak ki. Az északnyugati szél többfelé feltámad, a zivatarok szélviharral vonulhatnak. Nagy lehet a hőmérsékleti kontraszt, 26 és 36 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet, délen lesz a legmelegebb.

Péntek hajnalban, kora reggel még előfordulhat zivatar a keleti, északkeleti tájakon, napközben még legfeljebb egy-egy zápor alakul ki. Sok lesz a napsütés, a hőség néhány fokot mérséklődik. A mérsékelt szélben 28-33 fok közötti csúcshőmérsékletre van kilátás.

Szombaton szinte zavartalan lesz a napsütés, esni nem fog. A déli, délkeleti szél a Dunántúl északi felén élénkülhet fel, erős széllökés néhol északnyugaton lehet. 30-35 fok között alakul a csúcshőmérséklet, legfeljebb az Északi-középhegységben maradhat 30 fok alatt a hőmérséklet.

Vasárnap marad a napos idő, kevés gomoly- és fátyolfelhő az északi tájak felett jelenhet meg. Csapadék nem valószínű. A Dunántúlon és a középső tájakon feltámad a szél. 32-37 fokos kánikulára készülhetünk – írja az Időkép.hu.