Élénk belföldi vendégforgalom tapasztalható (tvkeszthely.hu)

A vakáció beköszöntével egyre többen kezdik meg nyaralásukat, sokan választják Keszthelyt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan inkább a hétköznapokra foglalják le szállásukat – olvasható a keszthelyi televízió weboldalán.

A szinte egész héten 30 fok feletti hőmérséklet kedvez a fürdőzésnek. Hétköznapokon is egyre többen látogatnak a Városi Strandra.

A keszthelyi Hunguest Hotel Helikon jelenleg 75 százalékos telítettséggel működik. Júliusban már teltház lesz. Érdekes tapasztalat, hogy sokan 4-5 napra érkeznek, hétköznapi tartózkodással és már idejében lefoglalják szálláshelyüket.

Joós Adél, szállodaigazgató: „Nagyon pozitívak az előrejelzéseink, várakozásokon felül teljesít a szálloda vendégforgalma. Azt látjuk, hogy belföldi vendégek aránya folyamatosan növekszik, nagyon erőteljes a kereslet, aminek azt gondolom, hogy az ár-érték arány és a biztonság – bizonyára a fontos motivációk között szerepel a vendégek döntéseinél.”

A vendégek többféle módon fizetnek, sok a Szép kártya, de más üdülési kedvezményeket és készpénzt is használnak. Természetesen külföldi vendégek is keresik a szállodát, körülbelül 30 százalék az arányuk.