Elektromos töltőállomás nyílik Zamárdiban (sonline.hu)

Hozzájárult Zamárdi önkormányzata, hogy egy magánbefektető elektromos töltőállomást telepítsen a Balaton-parti városba. A képviselő-testület 10 plusz 5 év időtartamra üzemeltetésre adta a Rákóczi és Kiss Ernő utcák sarkánál lévő közterületet az e-MobiElektromobilitás Nonprofit Kft.-nek.

 

Csákovics Gyula polgármester elmondta: eddig nem volt a városban lehetőség elektromos autók töltésére. – Már többször megkeresték az önkormányzatot magánbefektetők – mondta Csákovics Gyula. – Ez a töltőállomás a parton lesz, üdülőterületen, jól megközelíthető helyen. Hozzátette: a fejlesztés illik az önkormányzat terveihez, ezért zöld utat adott a befektetőnek.

Fonyód Önkormányzata is döntött arról, hogy helyet ad egy új töltőállomásnak. A Kormányablak közvetlen közelében két autó töltésére lesz lehetőség, tájékoztatott a Fonyódi Városháza. A városban jelenleg egy helyen van elektromos járművek töltésére lehetőség, Fonyód-Bélatelepen.

Tavaly jelentette be Szita Károly, Kaposvár polgármester, hogy nyolc töltőoszlop telepítését tervezi a megyeszékhely. A Területi- és Településfejlesztési Operatív Programból nyert támogatásból három, a Modern Város Programban egy, a Jedlik Ányos Terv részeként pedig öt másik töltőállomás kerül Kaposvárra. Ez utóbbira pályázatot kellett benyújtania a megyeszékhelynek, amelyet biztosan meg is nyert.

Több hazánkban működő nemzetközi áruházlánc beszállna az elektromos töltő üzletbe. Akkor Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője azt mondta: a környezettudatosság jegyében a cég már négy áruház parkolójába telepített elektromos töltőt. S a jövőben többek között Somogyban is terveznek hasonló fejlesztést. Jelenleg a megyében Siófokon is található kettő e-töltő – olvasható a sonline.hu-n.