Elefántok fürödtek a Balatonnál a Cirkuszok éjszakája nyitányán (mti/mti-fotók)

Idén is elefántfürdetéssel indult szombaton Balatonlellén a Cirkuszok éjszakája. Az országos sorozat keretében 4 balatoni helyszín; a Magyar Nemzeti Cirkusz (Balatonlelle), a Richter Flórián Cirkusz (Zamárdi), az Exit Cirkusz (Siófok), az Eötvös Cirkusz (Révfülöp), valamint a Fővárosi Nagycirkusz (Budapest) várta különleges programokkal a közönséget.

A Magyar Nemzeti Cirkusz elefántjai és artisták a Cirkuszok éjszakája rendezvényen Balatonlellén 2018. július 14-én. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

A Magyar Nemzeti Cirkusz öt afrikai elefántja, Mambo, Betty, Nanda, Tonga és Kimba július második szombatján ismét megmártózott a Balaton vizében.

Az elefántok menete a balatonlellei Cirkusz térről indult, ahonnan a 7-es főúton át egyenesen a Napfény strandra mentek. A fürdés után elfogyasztottak egy gyümölcstálat, ezt követően a hátukon vitték körbe a vállalkozó szelleműeket.

Ugyanezen a napon éjfélig kibővített programokkal és nemzetközi sztárfellépőkkel várja a közönséget a Magyar Nemzeti Cirkusz. A műsor előtt porondlátogatásra invitálják az érdeklődőket, utána pedig a kulisszák mögé is be lehet tekinteni. Az estét tűzijáték zárja Balatonlellén.

A Richter Flórián Cirkusz Zamárdiban a Full Adrenalin című előadás különleges fellépőkkel kibővített változatával készült, Siófokon, az Exit Cirkusznál pedig a társulat előadásokban használt kellékeit lehet kipróbálni, majd tánc- és parkour-bemutató, valamint tűzzsonglőr-show is volt. A Kész cirkusz című előadás után ismert mesehősökkel találkozhattak a gyerekek.

A Magyar Nemzeti Cirkusz elefántjait fürdetik a Cirkuszok éjszakája rendezvényen Balatonlellén 2018. július 14-én. (MTI Fotó: Mohai Balázs)
A Magyar Nemzeti Cirkusz elefántjait fürdetik a Cirkuszok éjszakája rendezvényen Balatonlellén 2018. július 14-én. (MTI Fotó: Mohai Balázs)