EKF: 323 pályázatot nyújtottak be 2022-es programokra (MTI)

Több mint 3,6 milliárd forint támogatási igénnyel 323 pályázati ötlet érkezett be a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programban kiírt jövő évi kulturális-művészeti pályázatok első fordulójában – tájékoztatta a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. pénteken az MTI-t.

A közleményben kiemelték: az EKF programban szeptemberben kiírt kulturális-művészeti pályázat kétfordulós, az elsőben egy rövid ötlettervet kellett benyújtani elektronikusan, amelyet szakértői zsűri értékelt.

Vizsgálták, hogy a kiemelkedő kulturális-művészeti érték mellett a kezdeményezés milyen szorosan csatlakozik az EKF alapértékeihez, programjához és céljaihoz.

A bizottság végül 188 pályázatot engedett a második fordulóba mintegy 2,4 milliárd forintos támogatási igénnyel. Ők december 10-éig adhatják be a végleges terveiket, ehhez személyre szabott konzultációkon és csoportos tájékoztató fórumokon nyújt segítséget a pályázat kiírója.

A zsűri január 28-ig dönt a nyertesekről, a programokra 780 milliós keretösszeg áll rendelkezésre.

Közölték azt is: a 2023-as kulturális és művészeti programokra már a jövő év első felében kiírják a pályázatot, így a jövő nyár eleji döntés után minden nyertes ötletgazdának elég ideje lesz a megvalósításra. Ezután már csak egyes tematikus felhívások és mikrotámogatások segítségével lehet csatlakozni az EKF programjaihoz – tették hozzá.