Együttműködik a Balaton és a Tisza-tó (Vitorlázz Itthon)

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Balaton új vitorlás kikötője, Kékszalag Port és a sarudi Élményfalu vitorlás központja, a Tisza-tó Sail Vitorlásbázis.

Az együttműködés célja, a vitorlás sport fejlesztése és népszerűsítése az ország vitorlázásra alkalmas vízterületein – írja a vitorlazzitthon.hu.

A két vízibázis kölcsönösen népszerűsíti egymás szolgáltatásait (kedvezményeket kínálnak egymás vendégei számára), és magas színvonalú szolgáltatásaikkal igyekeznek lehetőséget biztosítani a vitorlázás kipróbálására, a tavak környéki turisztikai attrakciók bemutatására.

Az együttműködés keretében a sarudi térségből érkező látogatók kedvezményre jogosultak a Vitorlázz Itthon – A felfedezés élménye szolgáltatásai igénybevételekor, valamint a  Balatonon elterjedt Vitorlázz Itthon kedvezménykártya felmutatói 10% kedvezményre jogosultak Sarudon az Élményfalu – a Tisza-tó Aktív- és Ökoturisztikai Központja, SARUD szabaidős szolgáltatásainak árából.

A Kékszalag Port-ról:

A beruházás célja a Balatonon a turisztikai célú túravitorlázás átfogó fejlesztése mellett a különféle járásmódok (túrakenuzás, kerékpározás, természetjárás, túravitorlázás és lovaglás) összekapcsolásával közös megállóhelyek hálózattá alakítása. Ez a forma lehetővé teszi a turisták számára a turizmus kedvelt célállomásainak bármely járásmód gyakorlása általi elérését, valamint a túravitorlázás távlati koncepciójának is integrált részévé válik. A kikötői rész a parti infrastruktúrával együtt képes kiszolgálni a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség céljait. A balatonfüredi, központi létesítmény számára Balatonfüred Város Önkormányzata biztosított helyet, a Balatonfüredi Camping területén, cca. 1.2 ha területen.

Tisza-tó Sail Vitorlásbázisról:

Az utóbbi években Sarud neve egyre többször felmerül a Tisza-tó említése kapcsán. Az Élményfalu megálmodója, Kücsön Gyula célja volt a vidéki élet hagyományainak, értékeinek megőrzése, a természetvédelem és a szabadidős élmények biztosítása a Sarudra látogatóknak. Az ÖkoPort vízibázis egy komplex vízi szolgáltató központ, ahol megannyi élményben lehet része azoknak, akik kipróbálják az itt található vízijárműveket, sporteszközöket.  A Kalandpart az országban egyedülálló, vízre épült játszótér, mely a 60-70 cm-es kis elemektől a 4-5 méter magas tornyokig izgalmas szórakozást kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A Sarudi-medence partján épül az úszóműves Klubkikötő, mely pihenőbázisként és sportkikötőként működik majd, helyet adva a Tisza-tó új vitorlás bázisának. Sarudi ízélményeket kínál és igyekszik helyi alapanyagokból dolgozni a szintén Kücsön Gyula nevéhez fűződő Sulyom Tájétterem.